Наука: ЮРІЙ МАРЦІНИШИН: ПАМ'ЯТ ТИСЯЧОЛІТЬ ЗБЕРІГАЄТЬСЯ НА РІВНІ ПІДСВІДОМОСТІ НАРОДУ

“Ми – індоєвропейці-словяни-українці – варті найвищої оцінки

Серед народів Землі.

Бо з наших земель пішла загальнолюдська цивілізація, і ми –

Її корінь та спадкоємці”.

Ю.Шилов

Генерал-отаман, генеральний хорунжий Українського козацтва Юрій Данилович Марцінишин – людина надзвичайно багатогранна, як і належить справжньому козаку.

Серед основних напрямків його діяльності – наукові пошуки у сфері історії, мислительства, інтегративної медицини, енергозберігаючих технологій.

– Пане Юрію, ви працюєте у різних сферах, кожна з яких надзвичайно цікава. Розкажіть про свої професійні здобутки.

– Історія – хобі, якому я присвятив понад 35 років життя. Я рився у макропричинах поразок наших співвітчизників на річці Калці між дружинами Київської Русі й татаро-монгольськими ордами; визвольними змаганнями в період громадянської війни 1917–1922 рр. в Україні; визвольними рухами Степана Бандери, Андрія Мельника, Поліської Січі Боровця.

Маючи спільного ворога, спільну ідею незалежної держави, люблячи до загину рідну землю, кожен воював поодинці. Чому??! Народна мудрість говорить: „Там, де три українці – два гетьмани”. Відповідь проста – це зумовлено генетичним кодом нашої нації.

Перша світова цивілізація, яка сформувалася на теренах України понад 7500 років тому, мала назву Аратта. У цій цивілізації була відсутня каста рабів, тому управління почергово проводилося представниками громад Аратти.

– Що таке “генетичний код нації” і яким чином він формується?

– Я пригадую історію, яку мені розповідала бабця. Дід бачив як лисиця задавила дику гуску. Він забрав ще теплі яйця і підклад їх свійській гусці. Новонароджені дикі гусенята нічим не відрізнялися від домашніх. Вони не знали подібних до себе, ходили на річку, їли те, що давав господар. Але коли настала осінь і над подвір’ям пролетів клин диких гусей, наші дикі гуси знялися, зробили коло над подвір’ям і полетіли у вирій. Спрацювала їхня генетична пам’ять.

Так само існує генетичний код особистості, роду і нації. Академічно доведено, що українці мають глибоке коріння та величну історію. Свого часу радянська влада рубала коріння пам’яті нашого народу. Нам і нашим дітям нав’язували догму про те, що слов’яни – наймолодший етнос Європи, який існує майже 1500 років, а історії нашої державності 11 століть.

Генетичний код нації – досвід поколінь, збережений у підсвідомості людей, що реалізується через низку стереотипів, притаманних певному народові.

Досліджуючи історію, необхідно застосовувати інтегративний підхід. Він передбачає вивчення таких академічних дисциплін, як археологія (речезнавство, дослідження залишків результатів праці прадавніх суспільств), етнографія (дослідження давніх традицій, які збереглися у культурі народів до сьогодні), антропологія (дослідження кістяків давніх і сучасних людей), лінгвістика (мовознавчі дослідження), медицина, астрономія, фізика, геофізика, хімія, математика, філософія тощо. Такий підхід дасть максимальне відтворення картини минулого, розуміння сучасного і прогнозування майбутнього. Ми зможемо точніше вивчити історичний розвиток різних народів і людства загалом.

Незаперечним фактом, який підтверджує глибину коренів нашої нації є мова. М.Ломоносов писав про неї так: “Славянский язык не от греческого, не от латинского, не от какого другого не происходит. Следовательно, сам собою состоит уже от самых древних времен, и многочисленные славянские народы говорят славянским языком еще прежде рождества Христова”.

Дослідники санскриту – однієї із найдавніших мов світу – підтверджують його взаємозв’язок з українською мовою.

Якщо зібрати всі народи світу і попросити продемонструвати речі, що академічно підтверджують початок цивілізації (державності) на території їх проживання, то всі вони виявляться молодшими на кілька тисячоліть порівняно з Україною.

Усе починалось тут, між Карпатами та “Кам’яною могилою” (Запорізька область), на берегах Дніпра, Дністра і Бугу.

Згідно з новітніми академічними дослідженнями у галузі історії, землі східних слов’ян є “ядром” як арійських, так і індоєвропейських народів. На нашій землі сформувалися світові вчення, які були рознесені білою расою по всьому світі, тому ми претендуємо на роль світового учителя.

– Інтегративний підхід, безперечно, дозволяє зрозуміти причинно-наслідкові зв’язки подій історії та культури. Але яким чином можна поєднати хоча б такі науки, як історія та медицина?

– Я був одним із співзасновників інституту інформотерапії, що трансформувався в академію інтегративної медицини. Сьогодні обіймаю посаду голови правління цієї академії. Одинадцять років ми досліджуємо інформаційне тіло людини. Разом із командою українських інженерів створили обладнання, завдяки якому можна зафіксувати і виміряти його. Це дає можливість знайти ключ до покращення якості життя, усунення недугів людини на клітинному рівні.

Я провів на собі безліч експериментів, а набута інформація з кількісної категорії перейшла в якісну. Зараз я стою на порозі розуміння тонкого тіла людини і його властивостей.

Шведський психіатр-філософ Карл Юнг писав: “За нашою психологією тягнеться довгий “хвіст” як у ящірки – тобто вся історія нашої сім’ї, нації, Європи і світу”. Я ж додав би до цього ще й вчення та навики поколінь (інформаційне поле). Пам’ять тисячоліть зберігається на рівні підсвідомості народу. Таким чином, минуле оживає у сьогоденні й упливає на інтелектуальний та духовний потенціал нації чи її окремого представника.

Об’єктом моїх досліджень є таке поняття, як гріх (негативна думка або дія), його вплив на тонке тіло людини та її нащадків, а також способи його нейтралізації (відмолення). Благословення створює позитивне інформаційне поле, прокляття – негативне. Діти обов’язково мають зв’язок із інформаційним полем батьків, дідів, прадідів, аж до сьомого коліна, як говориться у Біблійному вченні.

У релігійних ученнях різних народів розглядається поняття інформаційного тіла людини та вміння регулювати його властивості. У моєму розумінні, інформаційне тіло (тонке тіло людини) – це об’єднані в систему духовний стан та інформаційне поле людини. Тонке тіло людини – це фундамент нашого фізичного тіла.

Біблійна молитва покаяння гласить: ”Ослаби, прости, відпусти, Боже, прогрішення наші, вольні і невольні, що в слові і в ділі, свідомі і несвідомі, що в думці і у мислі”.

Людина може мати безліч поганих думок, не усвідомлюючи, що всі вони лишають слід у її тонкому тілі. Той, хто обтяжений гріхом, не здатен творити величні речі. Наші думки матеріалізуються. Але доки триває життя, людина може переосмислити і відмолити свої гріхи, тобто звільнитися від будь-якого негативу.

Лікарі академії інтегративної медицини за допомогою діагностичних приладів фіксують (вимірюють) енергетичні потенціали тонкого тіла людини. Ми відмітили таку річ: коли людина з низькими енергетичними показниками прочитає молитву „Отче наш”, то показники її покращуються.

– Окрім вивчення інформаційного тіла ви займаєтесь науковою роботою в інженерній галузі. Які ваші досягнення у цій сфері?

– Я закінчив факультет інформатики та обчислювальної техніки за спеціальностю автоматика та телемеханіка Київського політехнічного інституту. Сьогодні я є аспірантом Черкаського державного технологічного університету кафедри хімічної технології неорганічних речовин за спеціальністю екологічна безпека.

Разом із колегами, д.т.н. професором Г.С.Столяренком, к.т.н. доцентом В.М.В’язовиком, н.с. О.В.Водяником та Г.Ю.Бадтком ми винайшли альтернативний спосіб спалювання твердого, рідкого та газоподібного палива, що дозволяє економити його на 25%. Ця технологія вирішує проблеми інтенсифікації процесу горіння, забезпечує максимальне виділення тепла, зменшує витрати енергії та збільшує коефіцієнт корисної дії процесу горіння, що допоможе у вирішенні енергетичних та екологічних проблем в Україні й у світі.

За Кіотським протоколом завдяки цій технології зменшується кількість атмосферних викидів на 60%. Технологія спалювання твердого палива визнана кращим винаходом 2007 року в Україні.

– Дійсно, сьогодні це питання є важливим для України. Чи буде ваш винахід впровадженим у роботу вітчизняних енергосистем?

– Враховуючи інертність наших чиновників і не зацікавленість їх в інноваційних технологіях, я маю великий сумнів, що цей винахід буде впроваджено найближчим часом в Україні. Поки на наші пропозиції щодо впровадження нової технології держава відповіді не дала, хоча її реалізація у масштабах України зменшить залежність від постачання палива з-за кордону.

Наша технологія захищена патентами України і пройшла експертизу в США, Німеччині, Франції, Польщі, Чехії, Росії, Білорусії, Казахстані, Китаї.

Наші контакти для тих, кого зацікавила дана технологія:

Тел.: 8(067)466 49 95

E-mail: y_martsinishyn@ukr.net

Українськими вченими винахідниками розроблена до цього неіснуюча технологія спалювання палива:

– твердого;

– рідкого;

– газоподібного.

Застосування:

– теплова енергетика;

– металургія;

– комунальне господарство;

– трансгаз;

– автотранспорт;

– промисловість;

Ефективність:

– екологія – на 60% зменшення техногенного навантаження на атмосферу;

енергозбереження – на 25% економія енергоносіїв.