Українки найвродливіші: У ПОЛОНІ ЗВУКІВ ТА МЕЛОДІЙ

Христина Сафонова (сценічне ім’я Танаїс) народилася у Кривому Розі 1 грудня 1989 року. В дитинстві займалася в естрадно-хореографічній студії «Веселка» комбінату «Криворіжсталь», а також у музичній школі.

Христина – студентка Муніципальної академії естрадного та циркового мистецтва, учасниця міжнародних та всеукраїнських конкурсів, таких як:

– «Співограй», 1998 р. (1-ша премія, Київ);

– «Пісенний вернісаж», 2005 р. (1-ша премія, Київ);

– «English sound contest», 2005 р. (номінація «Кращий вокал», Київ);

– «Хочу бути зіркою», 2005 р. (півфінал проекту телеканалу «1+1»);

– «Ти – зірка», 2006 р. (Євробачення, Київ);

– Міжнародний фестиваль «Жемчужный рай», 2006 р. (3-тя премія, Балаклава);

– фіналіст Всеукраїнського конкурсу «Червона рута», 2007 р.;

– фіналіст Всеукраїнського конкурсу «Пісенний сад», 2007 р.;

– «Міжнародний фестиваль «Слов’янський базар», 2007 р. (півфінал);

– півфінал української «Фабрики зірок», 2008 р.;

– переможець хіт-параду «Наша пісня року», 2007 р. (РК «Радіо Ера»).

Крім того, Христину нагороджено Грамотою Голосіївського РВНО в м. Києві за створення образу актриси Марії Заньковецької в літературно-музичній композиції «Її зорею називали». Також вона є членом асоціації молодих дослідників фольклору (голова Ілля Фетисов).

Дівчина була бек-вокалісткою на презентації альбому «Календарна осінь» Гарика Кричевського в «Палаці Україна» (листопад 2007 р.). На її рахунку і робота в бек-квартеті з естрадним оркестром «Либідь» (фінальний гала-концерт «Крок до зірок»). Христина брала участь у святкуванні дня міста в Переяслав-Хмельницькому зі своїм сольним концертом «Танаїс» за участю ансамблю та шоу-балету «Респект».

У репертуарі співачки авторські, популярні українські та російські пісні, джазові композиції, автентичні пісні, а також популярні світові хіти.