Сучасне козацтво: ЗВЕРНЕННЯ ВЕРХОВНОГО ОТАМАНА МІЖНАРОДНОЇ ГРОМАДСКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «БІЛОЦЕРКІВСЬКА СІЧ» АНДРІЯ ДРОФИ ДО КОЗАЦТВА З НАГОДИ КОЗАЦЬКОГО СВЯТА ПОКРОВИ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ

Шановні козаки, товариші-побратими, український козацький народе!

Від усієї душі вітаю Вас з величним святом Покровою Пресвятої Богородиці. Нехай її омоформ завжди буде над Вами, оберігає від усіх негараздів, відвертає від неправильних вчинків, дає наснаги впевнено дивися в майбутнє, долати труднощі на шляху розбудови Української держави.

Цьогорічне святкування Покрови Пресвятої Богородиці припадає на початок 20-го року нашої державності і, чи не вперше за всі роки незалежності, запровадження глибинних, вкрай необхідних, довгоочікуваних реформ.

Попередні керівництва на них не зважувалися, адже реформи – це справа непроста, вони не можуть дати моментального результату, а навпаки, через нерозуміння економічних законів іноді викликають нарікання і розчарування. Через перманентні вибори, бажання бути «добренькими» економічна політика в минулому рясніла популістськими рішеннями, які гарно виглядали ззовні, але насправді підточували економіку держави і могли призвести до катастрофічних наслідків.

Цьому покладено край. Найголовнішим здобутком сьогоднішньої правлячої політичної еліти на чолі з Президентом Віктором Федоровичем Януковичем є консолідація влади, вироблення нової стратегії зовнішньої і внутрішньої політики, уміння і бажання втілювати її в життя. Влада стає міцною і відповідальною.

Це по-козацьки. Адже наше лицарство минулого було міцне згуртованістю, чітким підпорядкуванням і сильним, мудрим наділеним великими повноваженнями гетьманом. Тоді ми мали і славу, і волю. А розбрат завжди призводив до руйнування держави. Хто не дослухався, не втямив слів наших великих предків Володимира Мономаха, автора «Слова о полку Ігоревім» про необхідність берегти єдність і згуртованість як зіницю ока, на противагу чварам і розбрату, той сам безславно канув у Лету, а що найгірше – прирікав на нестерпну долю народ.

Шановні козаки-побратими, ми повинні також усвідомити і особисту відповідальність кожного з нас за власну державу, колектив, сім’ю. Кожен з нас має запитати себе, що він зробив для того, щоб його село, містечко, місто стало кращим. Наскільки відповідально кожен з нас ставиться до виконання своїх професійних обов’язків, чи дбає належним чином про виховання дітей, чи пройде повз неподобства на вулиці, а чи гідно відреагує, не боячись зіпсувати собі хороший настрій і не тільки? Ми повинні усвідомити: якою б чудовою не була концепція розвитку і реформування країни, без реалізації її на місцях нічого не буде.

«Яка ж роль і місце в цих історичних процесах МГО «Білоцерківська Січ», – запитаєте Ви? Відповідаю: безпосередня, вагома, конкретна.

У цьому році «Білоцерківська Січ» з міської організації стала Міжнародною громадською організацією. Ніхто не прагнув змінити статус з міської на міжнародний заради самого статусу. Але так склалося, що багатолітня плідна праця, саме праця, міської організації «Білоцерківська Січ», безліч конкретних справ з відродження козацтва, виховання та підтримка молоді й школярів, відкриті, щирі стосунки в самій організації стали привабливими для козаків з усіх куточків України і з-за кордону, які захотіли реалізувати свій потенціал на корись Вітчизни в лавах «Білоцерківської Січі». Визнання нашої організації – не бутафорне, а реальне. В цьому контексті хочу подякувати всім працівникам очолюваного мною КП «Білоцерківський домобудівельний комбінат», які не тільки добре працюють і мужньо, з розумінням переносять усі негаразди, а стали ядром міської організації «Білоцерківська Січ» і прикладом для наслідування.

Усім відомі наші принципи: якщо ти вступаєш до козацтва заради козацької форми, аби нею не лише хизуватися, а й спекулювати задля власної користі, таким у нас немає місця. Ми відверто говоримо про наші критерії відбору. Потрібно любити вітчизну, шанувати козаків-побратимів, бути працьовитим, дисциплінованим, толерантним і чесним.

Працюючи спокійно і врівноважено, ми виховали цілу плеяду молоді. Козаки МГО «Білоцерківська Січ» готові до виконання будь-яких складних завдань без метушні та галасу – як і належить козакам. За це я Вам, шановні побратими, безмежно вдячний. Здоров’я Вам, благополуччя і нових звершень.

Слава козацтву!

З повагою,

Верховний отаман МГО «Білоцерківська Січ»,

Генеральний директор КП «Білоцерківський домобудівельний комбінат», Заслужений будівельник України

Андрій ДРОФА