Людина і суспільство: ВЕТЕРАНІВ НЕ ЗАБУВАЮТЬ

2 грудня 2010 року в Сімферополі напередодні Міжнародного дня інвалідів перші 29 мешканців Криму – інвалідів Великої Вітчизняної війни 1 групи – отримали ключі від нових автомобілів з рук першого заступника голови кримського уряду Павла Миколайовича Бурлакова. Нагадаємо, що 1992 року Генеральною асамблеєю ООН було засновано Міжнародний день інвалідів.

Усього в поточному році отримають автомобілі 77 кримських інвалідів Великої Вітчизняної війни за рахунок коштів державного бюджету. Загалом у 2010 році передбачено придбати і видати 118 автомобілів для інвалідів різних категорій.

Виступаючи перед ветеранами, Павло Миколайович зазначив: «Це, скоріше, не свято, а нагадування владі про те, що потрібно турбуватися про людей, яким нелегко у цьому житті. Ми повинні пам’ятати про ветеранів та інвалідів, розробляти для них соціальні програми і забезпечувати їх усім необхідним. Відповідним рішенням кримська влада оголосила 2010-й роком ветеранів Великої Вітчизняної війни. Для того, щоб подарувати ветеранам автівки, з місцевого бюджету було виділено 1 млн. 220 тис. грн. Ці люди заслужили більшого, адже проливали за нас кров і віддавали своє життя».

Така подія неабияк зворушила ветеранів. Зі словами вдячності виступив один з ветеранів: «Ми дуже вдячні вам за такі дорогі подарунки. Однак для нас головною є ваша увага. Нас не забувають. Ми виконали свій обов’язок перед батьківщиною. Ми мусимо пам’ятати, що наша сила – в єдності. Потрібно поважати одне одного і жити мирно, щоб ніколи не повторилися події, учасниками яким стали ми».

За увагу та подарунки владі подякував і голова Ради ветеранів АР Крим Скляров Олександр Михайлович: «Сьогоднішня подія – це вдячність держави за ваші подвиги в часи Великої Вітчизняної війни, а також за ваші трудові подвиги у відродженні держави. Від нашої ради та всіх ветеранів хочемо подякувати керівництву АР Крим за той подарунок, який вони вручили ветеранам напередодні Міжнародного дня інвалідів».

По закінченні дійства з читачами журналу «Гетьман» своїми думками поділилася міністр праці і соціальної політики АР Крим Семічастна Олена Борисівна: «За десять днів ми вручимо ще 33 автомобілі. Для цього, як уже наголошувалося, було виділено 1 млн. 200 тис. грн. Вітчизняні автомобілі «Славута» спеціально для ветеранів ми придбали за собівартістю. У цьому році ми вручимо ще 66 автомобілів, хоча черги досить довгі. Серед 118 автомобілів, які ми замовили на цей рік, у нас є автомобілі зі спеціальним управлінням – це спецзамовлення для інвалідів. А інші автомобілі ветерани, через стан здоров’я, подарують своїм дітям та онукам. Приємно, що кримська влада зробила все, щоб сьогодні тут зібралося стільки справжніх героїв – захисників нашої вітчизни. Варто зауважити, що ми не забуваємо і про інші категорії людей, зокрема 14 грудня відмічатимемо день, який чорнобильці відзначають як день закриття саркофага. Для них це справжнє свято, адже це перемога над аварією».