НАЦІОНАЛЬНЕ ВИЗНАННЯ

У грудні 2012 року в рамках міжнародної презентаційно-іміджевої програми «Визнання року–2012» побачить світ презентаційний альманах з компакт-диском «Діловий імідж України. Міжнародне партнерство та співробітництво», який представлятиме Україну в 120 країнах світу.

Представляємо учасників програми, володарів почесної нагороди «Національне визнання–2012»: Товариство з обмеженою відповідальністю «Укрнафтогазінвест» та

Спеціалізований будівельно-монтажний поїзд по зв’язку № 853. Товариство з обмеженою відповідальністю «Укрнафтогазінвест» Генеральний директор – КОЗИЦЬКИЙ Зіновій Ярославович

Товариство «Укрнафтогазінвест» – це міжнародна компанія, яка має колектив висококваліфікованих спеціалістів галузі (докторів і кандидатів геологічних та економічних наук), п’ять діючих свердловини та одну в процесі буріння, усі необхідні технічні засоби, що забезпечують діяльність компанії, а також нагороди та відзнаки як на регіональному, так і на всеукраїнському рівнях.

Розробка стратегії ведення бізнесу бере свій початок з березня 2004 року. У цей час було закладено основи подальшої діяльності ТОВ «Укрнафтогазінвест», метою якої є організація промислового видобутку природного газу та нафти в Західному регіоні України. Уже у квітні 2004 року керівництво компанії підписало угоду про спільну діяльність з державним підприємством «Західукргеологія» НАК «Надра України» та розпочало геологічне вивчення Старобогородчанської газової площі, розташованої в Богородчанському районі Івано-Франківської області.

Завдяки вибраній стратегії стало можливим у стислі терміни (за неповні чотири роки) пробурити та облаштувати три свердловини (№8, №3, №4 Старобогородчанські), побудувати 12-кілометровий газопровід, який з’єднав свердловини з національною газотранспортною системою.

Наступним етапом у діяльності компанії стало завершення у 2007 році геологічного вивчення Старобогородчанського родовища, розробка і захист проекту запасів у Державному комітеті запасів України, а також завершення Угоди про спільну діяльність з ДП «Західукргеологія», після чого ТОВ «Укрнафтогазінвест» отримало від Міністерства природних ресурсів спеціальний дозвіл на користування надрами з метою промислової розробки. У 2009-2010 роках було пробурено та облаштовано свердловину №5 Старобогородчанську.

2010 рік став роком виходу компанії на міжнародний рівень, зокрема роком входження до складу великої італійської групи компаній за основним видом діяльності в енергетичному секторі – видобуванням та продажем природного газу. Це дало можливість не лише зміцнити свої позиції на ринку України завдяки впровадженню у виробництво світових стандартів, а й залучити багаторічний досвід спеціалістів галузі з країн Європи.

Окрім буріння свердловин, ТОВ «Укрнафтогазінвест» інвестувало близько 14 млн. грн. у будівництво установки підготовки газу. У першому кварталі 2012 року було завершено поставку та монтаж італійського бурового верстата та здійснено заплановане буріння та облаштування свердловини №6 Старобогородчанської, яка була успішно введена в експлуатацію.

Відчуваючи відповідальність за свою діяльність, колектив підприємства розуміє, що від того, наскільки вміло використовуватимуться природні багатства, великою мірою залежить добробут нашої країни. Демонструючи організованість, надійність та високий професіоналізм у реалізованих проектах, компанія має можливість забезпечити збільшення видобутку природного газу, тобто додаткові надходження газу на промислові підприємства та в оселі українців. Завдяки цьому створено нові робочі місця, збільшено відрахування до державного та місцевого бюджетів. Як наслідок, у 2011 та 2012 роках підприємство нагороджено Дипломом Асоціації платників податків України та Дипломом лауреата всеукраїнського рейтингу «Сумлінний платник податків у сфері промисловості 2010» та «Сумлінний платник податків у сфері промисловості 2011». Упродовж чотирьох років поспіль ТОВ «Укрнафтогазінвест» посідає третє місце в національному бізнес-рейтингу серед підприємств галузі за офіційними даними державної статистики за такими критеріями: обсяг видобутої продукції, продуктивність праці, чистий прибуток, заробітна плата.

Велику увагу товариство надає соціальним проектам, зокрема бере активну участь у доброчинних справах, виділяючи кошти на розвиток та збереження духовної, культурної та історичної спадщини країни.

Спеціалізований «Будівельно-монтажний поїзд по зв’язку № 853» Начальник – ПОВАЛЯЄВ Віктор Павлович

Історія спеціалізованого підприємства «Будівельно-монтажний поїзд по зв’язку № 853» (СБМПЗ-853), яке спочатку називалося Київською будівельною конторою Дніпровського пароплавства, розпочалася в січні 1954 року. Тоді підприємство будувало та реконструювало магістральні повітряні лінії зв’язку переважно на об’єктах річкового пароплавства. За тісної співпраці з Дніпровською басейновою конторою зв’язку та радіонавігації збудовано нові повітряні лінії зв’язку для Дніпровського річкового пароплавства на дільницях Київ–Дніпропетровськ, Київ–Чернігів, Київ–Чорнобиль, Херсон–Орша.

У 2008 році СБМПЗ-853 освоїв технологію по задувці другого кабелю в захисну поліетиленову трубу з діючим волоконно-оптичним кабелем зв’язку на дільниці ст. Київ-Московський – ст. П. Кривоноса ПЗЗ довжиною десять кілометрів.

У 2009 – 2010 рр. СБМПЗ-853 вже брав активну участь по задувці другого волоконно-оптичного кабелю на дільницях Горлівка–Артемівськ-І–Краматорськ –Слов’янськ–КраснийЛиман, Донецьк– Волноваха, Донецьк – Червоноармійськ Донецької залізниці. Новітні технології СБМПЗ-853 освоїв у 2011 – 2012 рр., брав активну участь у будівництві волоконно-оптичних ліній зв’язку на Донецькій та Південно-Західній залізницях для швидкісного руху до ЄВРО 2012 року.

У 2012 році в стислі терміни побудовано волоконно-оптичну лінію зв’язку та прокладено мідний кабель зв’язку та СЦБ по Північному Колу м. Київ для міського електропоїзда (поліпшення умов руху міських електропоїздів). Сьогодні працівники СБМПЗ-853 прокладають кабелі автоматики, телемеханіки та зв’язку, волоконно-оптичні лінії зв’язку (ВОЛЗ) рейковим кабелеукладачем типу КБЖ-1. Цей спосіб найбільш ефективний та високошвидкісний. Прокладання кабелю рейковим кабелеукладачем набагато простіше: зменшується обсяг проектних робіт, немає потреби вибирати траси для кабелю та розвозити його по трасі. Робота такого кабелеукладача набагато дешевша ніж грунтового. Результати діяльності по двох ділянках, які експлуатуються понад 10 років, показали, що надійність кабельної лінії, прокладеної в земляному полотні, суттєво вища від надійності лінії, прокладеної поза ним. ВОЛЗ збудовано на дільницях Київ–Миронівка, Фундукліївка–Цибульове, Користівка–Олександрія, Київ–Фастів–Козятин, Хмельницький–Гречани, Елеваторна–Сімферополь, Мелітополь–Федорівка–Великий Токмак.

У 2011-2012 роках СБМПЗ-853 брав активну участь у проектуванні та будівництві волоконно-оптичної лінії зв’язку на дільницях Лозова–Слов’янськ–Ясинувата Донецької залізниці, Святошин–Тетерів, Тетерів–Коростень, Шепетівка–Здолбунів Південно-Західної залізниці в межах програми підготовки до Євро 2012.

За роки роботи підприємства сформувався надійний та висококваліфікований колектив, якому під силу вирішення найскладніших завдань. Працівники спеціалізованого будівельно-монтажного поїзда № 853 проявили справжні героїчні зусилля під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Щоденною наполегливою працею вони і сьогодні роблять вагомий внесок у розбудову нашої країни. Зокрема, колектив багато зробив для будівництва швидкісної залізниці на дільниці Київ–Дніпропетровськ, винесення кабелю зв’язку при будівництві автомобільно-залізничного мостового переходу через річку Дніпро в районі станції «Дарниця». Усі ці досягнення стали можливі завдяки мудрій політиці начальника спеціалізованого будівельно-монтажного поїзда Поваляєва Віктора Павловича. Після закінчення факультету автоматики, телемеханіки та зв’язку Харківського інституту інженерів залізничного транспорту Віктор Поваляєв прийшов на це підприємство і назавжди пов’язав своє життя з ним. Розпочавши трудову біографію з посади інженера-налагоджувальника, пройшов усіма службовими щаблями. Нині в послужному списку керівника будівництво магістральних мереж зв’язку на багатьох об’єктах Львівської, Одеської, Південно-Західної, Донецької та Придніпровської залізниць. Великою мірою це завдяки зусиллям начальника поїзда Віктора Поваляєва на підприємстві впроваджується новітня техніка, передовий досвід та прогресивні технології.