ЗА ТВОРЧІ ЗДОБУТКИ

Талановита людина – талановита в усьому. Ця сентенції стосується безпосередньо нашого знаменитого сучасника, першого голову Національного банку України, Героя України, професора, а ще улюбленого мільйонами поета-пісняра Володимира Матвієнка.

Саме йому 30 травня цього року згідно з рішенням секретаріату творчої спілки «Асоціація діячів естрадного мистецтва України» за значний особистий внесок у розвиток українського естрадного мистецтва та вагомі творчі здобутки було присвоєно почесне звання «Заслужений діяч естрадного мистецтва України». Почесну місію виконав Президент творчої спілки Віктор Герасимов. Серед тих, хто прийшов привітати Володимира Павловича Матвієнка, зокрема, Віктор Пилипець, Микола Приз, Леонід Попернацький, Ігор Кравчук.

– Мені приємно привітати Вас, Володимире Павловичу, у цей святковий день,– сказав Віктор Герасимов. – Ви – автор багатьох пісень, якими захоплюється народ. Тому вважаю закономірним , що Вас відзначено найвищою нагородою «Асоціації діячів естрадного мистецтва України». Це – професійна відзнака Вашої творчої діяльності, що знаходить відгук у вдячних серцях любителів мистецтва. До речі, Ви – третій Герой України, який удостоєний цього високого звання.

Розчулений винуватець торжества щиро подякував за нагороду, зауваживши свій скромний внесок у розвиток українського естрадного мистецтва. Він побажав усім, хто причетний до розвитку вітчизняної естради, міцного здоров’я, довголіття, благополуччя і творчих здобутків, а молодь, щоб не втрачала інтересу до цього жанру мистецтва, який торкається душ і сердець.

Щоб не було розбрату, нещастя, щоб у наш час ніхто й ніколи не зламав нас. Краще бути рівним серед рівних і жити без ворогів.

– Я щаслива людина, бо доля подарувала мені зустріч з Володимиром Павловичем, – сказав Віктор Пилипець. – Ближче я познайомився з цією колоритною постаттю, коли прочитав книжки автора, крізь ліричні й патріотичні рядки побачив образ багатогранної людини, спеціаліста найвищого штибу банківської справи в Україні.

Тому вважаю за честь бути поруч і спілкувати з Вами.

Ігор Кравчук, у свою чергу, заува-жив, що Володимир Матвієнко – надзвичайно вольова й принципова людина, яка знає, що і коли робити. За що він не брався, завжди усе робить професійно. Свого часу чудово зарекомендував себе на передовій інформаційного фронту, коли змістовними й сміливими публікаціями збуджував думку читачів, кликав до дії.

А тому подякував Герою України за неспокійну вдачу, побажав і надалі плідно працювати у такому напрямі, завжди бути на вістрі життя.

Н а цьому заході з характерною експресією і емоційністю прочитав свій новий вірш Володимир Матвієнко.

Чорний ворон налетів

На мою Вкраїну

Чорний ворон налетів.

Крилами ворожими

Сонце затулив.

Застогнало синє море,

Чорний «мрак» настав.

Зажурився Севастополь,

Сімферополь на коліна став.

А зелені чоловічки

Під приціл взяли кримчан

І погнали обирати

Московського короля.

Розмахнувши крилами,

Аж до самого Кремля,

Зазіхнувши на свободу,

Терористи іздаля.

Відстріляли патріотів,

Що повстали на Майдані

За своє життя.

За життя без «яників»,

Злодіїв і шахраїв

Та без їх прихильників

У чужім краю.

Та не буде чорний ворон

Над нами літати,

Пора тому воронові

Крила підрізати.

07.04.2014 р.