БЕЗЗАПЕРЕЧНІ ІСТИНИ


Ігор Кравчук
головный редактор журналу "Гетьман"

Військова агресія Росії проти України, кардинально змінює світобачення людства на те, які повинні бути відносини між державами і народами.

Зміна поглядів лідерів країн Європи, США, Канади, Австралії, Японії відбулася насамперед в аспекті необхідності рішучого захисту загальнолюдських цінностей. І якщо на мапі світу зявляється країна, хоча б з найменшими ознаками того, що з неї може сформуватися держава-терорист, як це ми бачимо з Росією, то необхідно усім світом рішуче вжити необхідних засобів, щоб подібні тенденції були знищені в зародку.

Цього не трапилося з Росією. Не помітили, прогавили. З нею загравали, співпрацювали, тисли руки патологічному терористу Путіну. На що вони розраховували, на еволюцію нелюда? Для нього найбільша цінність – життя Людини, не має жодної вартості. Для задоволення своїх параноїдальних ідей, він готовий знищити увесь світ. Адже, давайте поміркуємо: невже завоювання території України вирішить якісь проблеми у самій Росії? Звичайно, ні. Жахливим і незрозумілим є те, що кровожерливу політику Путіна підтримує понад вісімдесять відсотків громадян його країни.

Світ теж мовчки спостерігав за агресивними діями Путіна в Криму, обмежуючись висловленням занепокоєння. І лише коли українські військові, натхненні високим патріотизмом, демонструючи чудеса мужності, успішно визволяють Україну від окупантів, вони замислилися і вирішили допомогти, насамперед тому, що побачили загрозу і своєму існуванню.

Безперечно, тут велика заслуга консолідованого керівництва держави: Перзидента Петра Порошенка, Премєр-міністра Арсенія Яценюка, керівників міністерств та відомств. Світ побачив, що, незважаючи, на економічні збитки, завдані війною, на тимчасову втрату території, і, що найболючіше, великі людські жерстви, принесені на вівтар Перемоги, народжується потужна держава, яка скаже своє вагоме слово в сучасній історії і з якою потрібно буде рахуватися вже у найближчому майбутньому.

Війна об'єднала все суспільство, проникла у кожну клітину його організму, викликаючи не розпач, а спопеляючий гнів до окупанта.

У цьому числі видання розповідається про різні аспекти життя нашої держави, але відбиток війни простежується у кожному матеріалі. Такі реалії.