МИСТЕЦТВО ПРАЦЮВАТИ НА ВИПЕРЕДЖЕННЯ

Напередодні Дня незалежності колектив Білоцерківського домобудівельного комбінату, очолюваний беззаперечним лідером, професіоналом найвищого ґатунку і великим державником Андрієм Григоровичем Дрофою, зробив великий подарунок багатьом сім’ям України – збудував ще один красень-будинок у місті Вишневому, що поруч зі столицею.

Враховуючи надскладну політичну й економічну ситуацію в нашій державі, без перебільшення, це – справжній трудовий подвиг.

Коли наша знімальна група під’їхала на вулицю Жовтневу, я не повірив своїм очам – перед нами відкрилася нова й сучасна архітектурна споруда, що нагадувала пришвартований білий корабель.

Це – фантастика. Здавалося, такого не може бути, адже ще зовсім недавно, в середині минулої осені, тут тільки розгорталося будівництво. Як і належить, злагоджено працював колектив, енергійно рухалася техніка. Кожний знав, що має робити. Одні мурували, інші – ладнали до роботи крани. Ще одні – розвантажували бетон. Усе двигтіло і крутилося. Одне слово, спостерігалася ні з чим незрівняна картина життя будівельного майданчика, що асоціювалася з своєрідною й величною симфонією праці. Але ж попереду – зима, не найкращий період для будівельників. Скільки років потрібно, щоб завершити будівництво – мій розум прорахувати не міг. Бо довгобуди у кожного перед очима.

Вкластися у встановлені терміни – складно, зробити швидше, для багатьох – нереально, але тільки не для Генерального директора Андрія Дрофи, – такі люди народжені перемагати і бути прикладом для інших. Сьогодні нації потрібні герої як у борні, так і на трудовій ниві.

22 серпня, напередодні Дня Незалежності, у Вишневому відбулися урочистості з нагоди заселення новозведеної споруди. Як і на кожному подібному святі, спочатку духовий оркестр виконав Державний Гімн України.

– Шановні новосели, гості! – сказав, звертаючись до присутніх із вступним словом, Андрій Дрофа. – Хочу сказати про особливості цього будинку. Тут широко представлена географія країни: Севастополь, Ялта, Сімферополь, Одеса – зрештою, вся Україна. Відверто зізнаюся, мені як керівнику Білоцерківського домобудівельного комбінату довелося провести не одну безсонну ніч. Я переживав: а раптом не вдасться добудувати, а що, коли кошти відберуть?

Скажу щиро: ми планували здати об’єкт в експлуатацію наприкінці жовтня, а заселити будинок у листопаді. Згодом переглянули свої плани і внесли відповідні корективи. Я просив хлопців: давайте будемо працювати так, щоб житло ввести до ладу діючого достроково. І ось ви отримали те, що я хотів.

Мені приємно, що сюди, на відкриття будинку, приїхав мій 90-річний учитель і наставник – тут отримують квартири його внучки. У

сім бажаю міцного здоров’я, миру, щоб у цих світлих і затишних квартирах були лише сльози від щастя й радості. А взагалі хочеться, щоб Вишневе стало невдовзі містом обласного підпорядкування. Сподіваюся, молоді мами посприяють цьому.

– Дякуючи Андрію Григоровичу і його команді, – сказав міський голова Вишневого Ілля Діков, – цей будинок виріс досить швидко. Таким чином, керівник будівельників знову підтвердив, що його слово не розходиться з ділом. За короткий час у місті якісно і надійно побудовано новий красивий будинок. Водночас хотів би наголосити, шановні новосели, що ваша домівка, помешкання починаються не з порога будинку чи квартири, а з межі, де починається Вишневе. Тому закликаю усіх дбати про порядок у ньому, а також щиро кажу вам – ласкаво просимо до нашого міста!

Після цього символічний ключ від будинку Андрій Дрофа вручив меру Вишневого Іллі Дікову.

Крім того, Генеральний директор ТОВ «Білоцерківський домобудівельний комбінат» також підніс запашний коровай міському голові, його заступнику, а також 90-річному ветерану Петру Лисогору, який спеціально приїхав на цю подію, щоб морально підтримати очільника колективу білоцерківських зодчих.

В урочистій обстановці під мідь духового оркестру керівники міста і будівельної компанії перерізали традиційну стрічку, що відкрила усім дорогу до новоспорудженого будинку.

Присутніх до глибини душі схвилював зворушений виступ на святі Петра Лисогора: – Для мене велика честь і велике щастя бути присутнім при врученні ключів від квартир новоселам Вишневого. Хочу нагадати, що у кожної людини є багато визначних подій: це і народження, і перший крок, і перший клас, і перша вчителька, і перше кохання, і перший поцілунок… До них належить і отримання ключів від нової квартири.

Бо недарма у народі кажуть: своя хата, своя правда; в своїй хаті і стіни лікують.

Дуже хочу, щоб у квартирах панували мир, лебедина вірність, добро й достаток. Щиро вдячний майстровитим рукам білоцерківських будівельників, дирекції комбінату на чолі з Андрієм Дрофою, моїм односельцем (родом ми з села Кищенці Маньківського району Черкаської області) і учнем. Я не чекав що буде такий великий красивий дім, ніколи не думав, що з простого хлопця із бідної багатодітної сім’ї виросте такий великий керівник і організатор, здатний приносити людям велике щастя, тобто оселю, житло.

При цих словах ветерана його внучки вручили Андрію Дрофі найцінніший на землі подарунок – свіжоспечену у печі в кищенцівській хаті паляницю, замішану на борошні, отриманому із збіжжя, намолоченого на місцевому сільському полі.

Петро Лисогор побажав Андрію Григоровичу багато щастя, радості й здоров’я, щоб він і надалі будував і будував такі красені-будинки.

На пропозицію Андрія Дрофи першим до новоспорудженого будинку за традицією має зайти чоловік. Тому першим отримав ключі від квартири маленький хлопчина – синочок щасливих новоселів. Генеральний директор ТОВ «Білоцерківський домобудівельний комбінат» висловив сподівання, що це дитя принесе щастя усім мешканцям будинка. Крім того, ключі від п’яти квартир зодчі передали для осіб, які перебувають на черзі у міськ-виконкомі.

Я вперше присутня на подібному заході, поділилася своїми враженнями секретар-референт Генерального директора ТОВ «Білоцерківський домобудівельний комбінат» Наталія Новікова. – Усі побачили, що тут усе дуже гарно зроблено, зодчими вкладено багато роботи, сили, майстерності вмілих рук, душі.

Від усієї душі зичу новоселам благополуччя, добра, радості.

Д уже прекрасний день. Він став своєрідним продовження історії комбінату, – сказала голова профспілкового комітету ТОВ «Білоцерківський домобудівельний комбінат» Інна Самаріна. – Хочу вклонитися кожному члену нашого колективу, який зробив цей чудовий подарунок новоселам, громадянам нашої держави, працюючи на об’єкті від початку до закінчення будівництва.

Напередодні свята Дня Незалежності бажаю усім миру, здоров’я, щоб було якнайбільше новосіль, щоб молоді сім’ї мали дах над головою.

19 серпня 2013 року тут, на будівельному майданчику, була забита перша, паля, – ділиться своїми думками інженер з технічного нагляду ТОВ «Білоцерківський домобудівельний комбінат» Олександр Дрофа.

За 365 днів ми збудували цей величезний 197-квартирний будинок. Незважаючи на скруту, певні проблеми, успішно справилися із поставленим перед собою завданням. Усі працювали впевнено, енергійно, самовіддано. Наше керівництво, у свою чергу, все робило, щоб злагоджено й надійно функціонували ланки і підрозділи колективу, щоб запобігти збоям і невиправданим простоям. Як результат – постала ця чудова сучасна споруда. Хочу зауважити: попри певні труднощі, прагнемо, щоб сьогодні і завтра житло було недорогим, доступним людям, щоб мешканці новобудов відчували тепло і затишок в оселях.

…Тим часом, поки новосели святкували радісну подію, Андрій Дрофа думками вже був у майбутньому, нехай і недалекому, адже поруч із новозбудованим будинком має постати ще один. Аж тоді цей комплекс буде завершений. А потім знову все спочатку. Так було до цього, так буде і надалі.

Здоров’я і щастя всім будівничим. Добра, злагоди та гарної долі нашій Україні.

Ганна КРАВЧУК