ГОЛОВНА ОЦІНКА – ДИТЯЧА РАДІСТЬ

У Київському академічному театрі ляльок назвали імена переможців конкурсу-фестивалю талановитих дітей-сиріт «Щасливі долоні». В урочистій церемонії взяла участь дружина Президента України Марина Порошенко.

Добру справу роблять організатори фесту-конкурсу «Щасливі долоні» на чолі з Оленою Піддубною, допомагаючи юним даруванням розкрити таланти і допомогти закріпитися в соціумі. У нинішньому році учасниками конкурсу стали 600 дітей з усіх регіонів країни, сорок з них показали блискучі результати в номінаціях «Освіта», «Спорт», «Культура» й отримали путівки на відпочинок у кращі дитячі центри Європи, сертифікати на освіту та цінні призи від меценатів.

Почесною гостею вечора стала перша леді України Марина Порошенко. З рук президентської дружини юні таланти отримали медалі. Крім дружини президента, привітати малят прийшли й інші зіркові гості. Наприклад, у номінації «Спорт» дітей нагороджували віце-президент федерації легкої атлетики Наталія Добринська і олімпійський чемпіон з метання ядра Олександр Крикун. У номінації «Культура» Злата Огневич вручила сертифікат на концертну поїздку по Італії. Руслана Писанка та генерал-майор Юрій Гордієнко вручили медалі за успіхи в акторській майстерності.

– Тільки разом, простягнувши один одному руки, ми можемо бути сильними і щасливими. Дитяча радість – головна оцінка соціального проекту. І саме від дорослих залежить, щоб їхнє дитинство було наповнено не сірими буднями, а яскравими, значними подіями. Милосердя здатне робити людей щасливими. Кожна дитина має право на мирне небо і щасливе майбутнє. Бажаємо всім дітям щасливої долі в мирній і єдиній Україні! І як співається в гімні фестивалю «Щасливі долоні»: «Ми разом, а разом ми – сила! Ми разом – значить буде світ красивим!», – сказала організатор Міжнародного фестивалю «Щасливі долоні» Олена Піддубна.

Відзначаючи силу характеру і багатогранність талантів переможців конкурсу «Щасливі долоні», Марина Порошенко, звертаючись до дітей, зазначила: «Я щаслива знаходитися поряд з вами. Ви пройшли довгий шлях на цю сцену, щоб країна побачила, які ви розумні, почала вас поважати. Ми зараз живемо в тяжкий час народження нової України. Саме від наших дітей, їхніх знань, любові до рідної землі залежить, якою наша країна стане в майбутньому. Я бажаю всім мирного неба над головою і пишаюся, що ми з вами – українці».

Учасників фестивалю, які знаходилися в залі, порадували і прекрасним концертом. Виступали переможці міжнародних конкурсів і телевізійного проекту «Зіркафест», дитячі танцювальні колективи. Олена Піддубна подякувала Гетьману МГО «Козацтво Запорозьке» за підтримку заходу.

Компанія «Укрпошта», підтримуючи ініціативу Олени Піддубної, вирішила випустити марку, присвячену фестивалю. Ескізи намалювали всі діти-переможці. Дорослі обрали найкращий, на їхню думку, малюнок.