Слово редактора: МИ ПІДНЯЛИ ВІТРИЛА


Ігор Кравчук
головный редактор журналу "Гетьман"

Так уже створена людина, що з одного боку прагне кардинальних перемін, а з іншого, панічно їх боїться. Якщо відчуваєш вітер змін побудуй не щит від нього, а вітряк. Важко в цьому не погодитися зі Стівеном Кінгом.

Незадоволення тим, що відбувалося в державі протягом нашої новітньої історії, накопичувалося і досягло апогею сьогодні. Чи міг колективний розум Української нації бути умиротвореним і спокійним, коли Україна, незважаючи на всі атрибути незалежності, все більше занурювалася в протухлий російський світ: політичний, економічний, культурний, релігійний? Звичайно – ні.

Сьогодні ж ми підняли вітрила. Де знайшли сили, хто допоміг – важко збагнути. Напевно – це незнищенний і нерозгаданий Вічний Дух нашої давнини, як його визначив Дмитро Донцов.

Тільки Дух зумів підняти на боротьбу зі старим все суспільство і перемогти, тільки Він допомагає майже голіруч відбивати атаки однієї з найбільших військових потуг світу, тільки Він допоміг обрати, у надзвичайно складних умовах українського Президента.

На черзі вибори до Верховної Ради. Є всі передумови вважати, що вона буде українською, за всього різноманіття поглядів, методів характерів його представників.

А ЩОДО ЗМІН, ТО ВОНИ НЕМИНУЧЕ ПЕРЕДБАЧАЮТЬ ВІДХІД СТАРОГО – У СМІТНИК. ХОЧА ПРАВИЛЬНІШЕ СКАЗАТИ: «НА СМІТНИК». НА СМІТНИК ІСТОРІЇ.