ПЕРЕМОГУ ЗДОБУЛИ БУКОВИНЦІ

У Київському Палаці дітей та юнацтва 4–7 грудня відбувся 4 етап чемпіонату України з автомодельного спорту (трасові моделі) у міжнародних класах серед дорослих і юніорів з різних областей України. Географія учасників дуже широка: Київ і Харків, Луцьк і Чернігів, Вознесенськ і Суми, Чернівці і Кіровоград. Столицю України представляли команди Київського Палацу дітей та юнацтва та Центру науково-технічної творчості учнівської молоді «Сфера». Вперше чемпіонат України з трасового автомоделювання було проведено у 1971 році на Республіканській станції юних техніків на Кловському узвозі. Першими учасниками чемпіонату тоді були ще зовсім юні Сергій Лощонов, Сергій Романенко, Олександр Петренко та Леонід Лисиця. А сьогодні вже вони оцінюють уміння юних спортсменів.

Учасників змагань привітали заступник директора Київського Палацу дітей та юнацтва Олена Володимирівна Клименко та голова комітету трасових моделей Української федерації з автомодельного спорту Сергій Володимирович Романенко.

З 2011 року у Київському Палаці дітей та юнацтва щорічно проводиться один із етапів чемпіонату України з трасового автомоделювання спільно з Українською федерацію з автомодельного спорту. Якщо ви любите цей технічний вид спорту, але не можете приєднатися до заходу у Києві, у вас є можливість дивитися якісну онлайн-трансляцію на сайті Палацу.

Оцінювали змагання головний суддя чемпіонату, суддя першої категорії, майстер спорту Сергій Володимирович Худолій, голова Київського осередку української федерації автомодельного спорту, помічник головного судді національної категорії Олександр Іванович Петренко, координатор чемпіонату – Валерій Петрович Плюта.

Переможцями 4 етапу чемпіонату України стали:

1 місце – команда міста Чернівці ОО ТСОУ Лазоряк Максим, Романюк Олександр.

2 місце – команда міста Суми ЦНТТУМ Холявка Ярослав, Зновенко Олександр.

3 місце – команда міста Києва ЦНТТМ «Сфера» Бочарніков Михайло, Прохоренко Артем.

На декілька балів лише відстали вихованці Київського Палацу дітей та юнацтва Мисливець Денис, Плюта Владислав, Рибальченко Олексій, Катков Максим та Добіаш Олександр та посіли 4 місце. Бажаємо в майбутньому перемог!