Славне п’ятнадцятиріччя

Танцювально-спортивний клуб «Астра» працює у Києві з 1999 року. Керівники клубу бальних танців – Вероніка та Віталій Григоровичі мають педагогічне та хореографічну освіту, у минулому – танцюристи-професіонали, бронзові призери чемпіонату України в європейській програмі, срібні призери чемпіонату України за європейським шоу, нині – тренери та судді, які мають професійні ліцензії світової професійної організації – WDDSC.

До приїзду до Києва Вероніка та Віталій мали танцювальні клуби у Полтаві і Кременчуку, дали дорогу в прекрасний світ спортивного бального танцю більше, ніж 3000 осіб, виховали понад 500 танцювальних пар, які успішно виступають на престижних міських, всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Серед них – переможці та призери національних чемпіонатів України, а також учасники та фіналісти найбільших міжнародних турнірів, таких, як «Blackpool Dance Festival», «Austrian Open», «Italian Open», «Slovenian Open», «German Open», «Disney Land Cup «та багато інших.

Перебравшись до столиці України у 2001 році, їхній клуб бальних танців «Астра» став срібним призером чемпіонату України за європейським формейшеном і того ж року взяв участь на чемпіонатах світу та Європи, де посів 9 місце серед 26 найкращих команд світу. Клуб підготував і виховав 2 майстрів спорту міжнародного класу, 12 майстрів спорту України, кандидатів у майстри спорту і розрядників.

Вихованка клубу Олена Шоптенко виграла телевізійний проект на каналі 1 + 1 «Танці з зірками», виступаючи у парі з Володимиром Зеленським. Після цього вона брала участь ще у двох проектах: «Танці з зірками-2» з Максимом Неліпою і «Танцюю для тебе» з Василем Бондарчуком, в якому стала фіналісткою. Президент клубу – Вероніка Григорович судила два проекту «Танцюю для тебе».

2006 року танцювальна пара клубу Володимир Гончаров та Олена Шоптенко стали чемпіонами світу за версією IDSA у програмі 10 танців. Того ж року Володимир Гончаров та Олена Шоптенко в Італії стали чемпіонами світу за версією IDU у програмі латиноамериканських танців.

Працюють ще майстер спорту міжнародного класу Денис Коросташов, тренер-педагог з вищою хореографічною освітою, сам професійний танцюрист Дмитро Радченко і тренер з вищою музичною освітою Валентина Рикичинська.

2008 року в Парижі на «Disney Open Cup» Юрій Прохоренко і Марія Сукач стали переможцями чемпіонату світу за версією WDDSC у віковій категорії молодь-1 в європейській програмі. Ще дві танцювальні пари СТК «Астра» були представлені у фіналі: у віковій категорії молодь-2 – Дмитро Дахнівський і Ганна Сукач і в категорії ювенали – Віталій Григорович та Діана Бурковська. Танцювальний клуб «Астра» має конкурсні пари E, D, C, B, A і S класів у всіх вікових категоріях, які є членами національної організації – Асоціації спортивного танцю України (АСТУ) і Спілки громадських організацій України (СГОСТУ).

Два-три рази на рік танцювальний клуб «Астра» проводить майстер класи та приватні уроки із запрошенням провідних педагогів світу. Клуб щороку організовує спортивно-тренувальні збори в літній період.

В даний час крім керівників клубу Вероніки та Віталія Григорович в танцювальний клуб «Астра» працюють ще педагоги-майстри спорту міжнародного класу Володимир Гончаров та Олена Шоптенко, майстри спорту України Юрій Прохоренко та Ігор Григорович, Дмитро Бойченко. Ми запрошуємо Вас приєднається до прекрасного світу бального танцю починаючи з 6 річного віку і без обмежень далі.

У програмі навчання танцям: латино-американські танці - самба, ча-ча-ча, румба, пасодобль і джайв, танці європейської програми – повільний вальс, танго, віденський вальс, повільний та швидкий фокстрот, а також для першого року навчання елементи хореографії, загальнодоступних та естрадних танців.

У нашому клубі Ви придбаєте багато нових друзів. Ви можете пройти звичайний курс навчання школи бального танцю і будете вільно себе почувати на дискотеках і вечірках, а можете надовго чи назавжди зв’язати себе з конкурсних спортивним танцем, виступати на концертах, конкурсах різного рівня, а може бути і стати чемпіоном. Танець – це один з видів людської діяльності, який вміщує в себе здоров’я, духовність, спорт і мистецтво. За допомогою латинських танців ви освоїте безліч ритмів і рухів, а європейських – заглибитися в світ інтелігентності та грації.