ЗАВЖДИ ПРАГНУ БАЧИТИ РЕЗУЛЬТАТ СВОЄЇ ПРАЦІ

Юрій ДУЧЕНКО:

ЗАВЖДИ ПРАГНУ БАЧИТИ РЕЗУЛЬТАТ СВОЄЇ ПРАЦІ

В умовах нинішньої нестабільності, складної економічної ситуації – непросто займатися будівництвом, як і взагалі будь-якою підприємницькою діяльністю. Однак, попри труднощі, в багатьох місцях можна бачити ритмічне життя будівельних майданчиків. Наприклад, в Ірпені, що на Київщині, буквально на очах росте житловий комплекс «Сосновий двір». Саме тому ми запросили до розмови директора та засновника будівельної компанії ВБК «Інвестбуд» Юрія ДУЧЕНКА, яка виступає забудовником об’єкта.

– Пане Юрію, скажіть, будь ласка, Ви пам’ятаєте перший будинок, у зведенні якого взяли безпосередню участь?

– Безперечно. А сталося це в уже далекому 1986 році, коли мені випало працювати в будівельній організації в Середній Азії. Умови були складні, адже працювали у зоні високогір’я та підвищеної сейсмічної активності на березі знаменитого озера Іссик-Куля – споруджували пансіонат для шахтарів Кизилкийського шахтобудуправлiння. До речі, були там також населені пункти, в яких компактно проживали українці – нащадки депортованих родин наших земляків у роки сталінських репресій. Тож рідну мову чув мало не щодня, радо спілкувався нею із земляками. А це приємно зігрівало і серце, і душу.

Та «кинути якір» в далекому гірському краї мені не судилося. Постійно відчував тугу за Батьківщиною. А коли на початку дев’яностих років минулого століття розпався Радянський Союз, потягло на матірну землю. Тож, не вагаючись, наприкінці 90-х повернувся додому. Водночас, сформувався мій професійний напрям у житті – будівництво. Вирішальним аргументом у виборі професії стало і те, що, на мою думку, зодчий творить і, нарешті, бачить конкретний кінцевий результат своєї праці – будинок.

Трудову діяльність успішно поєднував з навчанням. Отож, так би мовити, «без відриву від виробництва», закінчив у 1992 році інститут інженерів водного господарства. Також є бакалавром з напрямку фінанси та кредит.

Хоча народився я на Житомирщині, але Київ і столична область мені теж не чужі, бо мешкаю тут з 15 років. Якщо говорити про кар’єрний ріст, то у будівничій галузі пройшов всі щаблі становлення.

За час своєї діяльності в столиці і передмісті спільно з партнерами звели і здали в експлуатацію тисячі квадратних метрів житлової площі, десятки тисяч квадратних метрів виробничих площ, багато індивідуальних будинків, реконструювали низку об’єктів бюджетної сфери.

З 2012 року очолив будівельну компанію ВБК «Інвестбуд», колектив якої нині налічує майже сотню робітників й інженерно-технічних працівників.

– Над виконанням якого завдання зараз працюєте?

– Зводимо в Ірпені трисекційний десятиповерховий житловий будинок на 148 квартир з вбудованими приміщеннями комерційного призначення. Роботу почали з «нуля». На сьогодні зведено п’ять поверхів першої секції, шість – другої і десять – третьої. Опалення буде автономне.

Об’єкт споруджується на території міськвідділу внутрішніх справ. Причому, 1200 квадратних метрів житлового комплексу «Сосновий двір» уже закріплені за співробітниками Головного управління міліції Київської області.

Варто зазначити, що в новобудові також зарезервована певна кількість квартир, що будуть передані сім’ям учасників АТО на пільгових умовах.

У новобудові передбачена наявність фітнес-клубу, салону краси, супермаркету й дитячого садка, паркувальних місць на 90 автомобілів. На стадії будівництва забудовник надає можливість індивідуального планування. Буде облаштована особиста зона відпочинку для власників дворівневих квартир, а «родзинкою» проекту є те, що димохідна німецька система Schiedel, передбачає спорудження камінів. До речі, в Ірпені – це лише другий такий будинок. Робимо все, щоб не відстати від сучасних вимог.

Працюємо головним чином за проектом та авторським і технічним наглядом Київської проектної органiзацiї «Архбудконтракт».

Наші будівельники – це творці, які покликані приносити радість, щастя і задоволення оточуючим. І ті, хто будує житло, офіси, торгівельні центри, дитячі майданчики, заслуговують на велику повагу та визнання. А їхні кваліфікація і досвід дуже потрібні сьогодні. Тому і надалі ми вдосконалюватимемо професійну майстерність, радуватимемо людей сучасними непересічними проектами.

Ритмічну роботу колективу забезпечують рядові виробничники, виконроб Вiталiй Кривобородя, головний бухгалтер Олена Гузенко, начальнику відділу продажу Алла Авраменко та інші. Завдяки їхньому сумлінню, діловитості, підприємливості, небайдужості, вболіванню за виробничі результати вдається успішно вирішувати поставлені перед нами завдання.

Як творча людина намагаюся «вкрапити» елементи мистецтва у нові споруди, дбаючи про їх естетичне оформлення і виходячи з фінансових можливостей.

Попереду нові проекти в бюджетній сфері, уже сьогодні працюємо над їх розробкою.

– Все робота і робота, а як сім’я, захоплення, Ви ж творча людина?

– Разом з дружиною Любою ростимо двох дітей: Анастасію та Георгія. Звісно, вільний від роботи час намагаюся провести у колі родини. Як правило, щовечора збираємося разом, обговорюємо прожитий день, події, ділимося враженнями.

Діти – творчі особистості. Анастасія мріє стати журналісткою. Нещодавно їздила до Одеси на Всеукраїнський фестиваль журналістики на базі «Молодої гвардії».

У Георгія проявляються здібності до малювання,

Сам люблю спорт і залучаю до цього свою сім’ю. Щороку вишукую можливість побувати з рідними бодай тиждень у Буковелі. У Карпатах маю багато знайомих, тому із задоволенням відвідую цей чудовий край.

– Яку подію, що вразила Вас особливо, могли б відзначити?

– Звісно, це Майдан, який підняв нас з колін, відкрив шлях, сподіваюся, в нове життя, вселив упевненість у завтрашньому дні. Тепер важливо подолати негаразди, викорінити систему бюрократизму та корупційні схеми, не збитися з правильного шляху, утвердити євровибір народу. І, безперечно, відстояти над нашою Батьківщиною мирне небо!

ЖК «Сосновий двір»: придбати квартиру в Ірпені – легко вирішити квартирне питання

І рпінь – це невелике і комфортне місто з усіма зручностями для сучасної людини. За незначної віддаленості від Києва мешканці «Соснового двору» відчують усі переваги заміського життя – ліс, річка, чисте повітря і красива природа. У безпосередній близькості від ЖК є повний комплекс розвиненої інфраструктури.

Ірпінь – найближче до столиці місто. Доступність транспортної розв’язки вас приємно порадує. Місто розташоване на перетині трьох автомагістралей. Добиратися додому стане набагато простіше і швидше, аніж у деякі спальні райони Києва.

Ласкаво просимо до нас у «Сосновий двір»! Ми раді вітати вас на нашому дворі! Це місце для щасливого сімейного життя у комфортному житлі!

Придбавши у нас квартиру, ви зможете насолодитися свіжим повітрям і ароматом вікових сосен. З вік-на цілорічно споглядатимете вічнозелені дерева, насолоджуючись умиротвореною тишею, інтригуючим шелестом і співом птахів.

«Сосновий двір» – це 10-поверховий сучасний будинок на 148 квартир, з пентхаусом та особистим паркуванням, перебування поблизу центру Ірпеня, але водночас у парковій зоні, на тихій вулиці. Забудовник ВБК «Інвестбуд» гарантує здачу об’єкта в II кварталі 2015 року.

Придбання квартири на початковій стадії будівницт-ва будинку – вигідне рішення з вкладання ваших коштів! Чим раніше ви укладете з нами договір – тим більше зекономите, враховуючи економічну ситуацію в країні.

Ми із задоволенням продовжимо розповідати вам про переваги вашої майбутньої квартири, коли завітаєте до нас у відділ продажів на вул. Мінеральну, 7е. Адже це лише мала частина запоруки того, що вам варто придбати квартиру в нашому ЖК «Сосновий двір»!

Крім того, на території комплексу будуть розташовані продовольчий супермаркет, магазини, кафе, перукарня, відділення банку, дитячий ігровий майданчик і приватний дитячий садок.

Ірпінь – чарівне місце для життя! Відвідавши це місто хоча б один раз, ви не залишитеся байдужими до нього.

У будівництві житлового комплексу «Сосновий двір» використовують сучасні технології будівництва та екологічно чисті матеріали. Будинок будується на двохсот сорока 12-метрових буроiнекцiйних палях.

1. Будинок – 3 під’їзди з ліфтом (Otis);

2. Фундамент – пальове поле;

3. Цоколь – бетонні блоки, утеплені;

4. Перекриття – залізобетонні плити;

5. Капітальні стіни – червона цегла;

6. Фасад – утеплений, декоративна штукатурка;

7. Міжквартирні перегородки – цегла, чорнова штукатурка;

8. Вiкна – двокамерний склопакет (виробництво Нiмеччина);

9. Вхідні двері – металеві;

10. Інженерне забезпечення – газ середнього тиску, централізоване водопостачання та водовідведення, колективна димохідна система (виробництво Німеччина), електропостачання від власного трансформатора.

11. Опалення – розведено, автономне опалення (проект);

12. Електрика – розведення по точках;

13. Лічильники – вода, світло, газ.