ЗВЕРНЕННЯ Ради отаманів України до Президента України

Рада отаманів України (далі РОУ) звертається до Вас, пане Президенте, як гаранта Конституції України з проханням розглянути наші пропозиції, покладені в основу Звернення 26-ї Верховної козацької Ради Міжнародної громадської організації «Козацтво Запорозьке» (далі МГО «Козацтво Запорозьке») від 11 жовтня 2014 року, підписане Гетьманом козацтва Запорозького 22 листопада 2014 року, та направлені до козацьких організацій України, Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів України, що було надруковано в журналі «Гетьман» (№5 (58), 2014 рік).

Враховуючи Ваші пропозиції, на наш погляд, щодо поліпшення роботи єдиного законодавчого органу в Україні: скорочення депутатського корпусу Верховної Ради України (далі Парламенту) з 450 депутатів до 300 та недоторканності депутатів Парламенту.

Двопалатний парламент не буде мати тих протиріч зумовлених самою виборчою системою, які має навіть нинішній парламент обраний за змішною системою.

Виходячи із вищевикладеного, РОУ пропонує вжити заходів з метою удосконалення Конституції та Законів України з питань:

- створення двопалатного парламенту з чисельністю депутатів до 300 осіб та їхнього відкликання;

- скасування недоторканності народних депутатів та суддів, запровадження їхнього обрання, а не призначення;

- впорядкування виборчого законодавства та законодавства про місцеве самоврядування і розширення повноважень місцевих рад;

- відновлення в місті Києві районних рад та утворення ними виконавчих комітетів замість районних адміністрацій;

- повернення до закону «Про громадські організації», надання структурним підрозділам зареєстрованих всеукраїнських та міжнародних організацій права юридичного статусу, відповідно мати печатку та рахунок у банку;

- прийняття спеціальних законів про Службу безпеки і міліцію, охорону державного кордону України та негайну його демаркацію, підсилення з колишніми республіками Радянського Союзу;

- збільшення чисельності Збройних Сил України та їх стовідсоткове фінансування з державного бюджету, модернізацію озброєння та військової техніки;

- спрямування податків працедавців до держбюджету, а податків з фізичних осіб до місцевого бюджету;

- надання кожній національно-культурній меншині права мати всі можливості для вільного використання рідної мови на території компактного проживання тощо.

1. Наші пропозиції.

По-перше, Парламенту нового скликання, необхідно прийняти зміни та доповнення до Конституції України з метою утворення двопалатного парламенту.

Із зменшенням кількості депутатів вдвічі збільшується кількість платних помічників, які у комітетах Парламенту, за дорученням та під контролем депутата, готують документи для голосування. Вони є державними службовцями і не мають права прогулювати засідання комітетів.

Механізм діяльності та взаємодії двох палат наступний: депутати Верхньої палати насамперед відстоюють інтереси виборців області, які їх делегували до Парламенту. Маючи право законодавчої ініціативи, вони готують законопроект і направляють його на опрацювання до Нижньої палати, яка враховує інтереси всієї держави. Опрацьований документ вноситься Верхньою та Нижньою палатами на спільне ухвалення Верховної Ради України, після чого він набуває сили Закону.

Таким чином, стають непотрібними різні надбудови, зокрема, Конституційний Суд України.

Відпадає також необхідність у роздутому штаті Адміністрації Президента України, що не має законодавчого права трактувати легітимність прийнятих Парламентом законів України.

По-друге, при поверненні Автономної Республіки Крим до складу України, Крим повинен отримати статус області (як це було до його передачі до складу УРСР) з центром у місті

Сімферополі, а місто-герой Севастополь мав статус міста обласного значення.

По-третє, з народних депутатів повинен бути знятий статут недоторканності. Тоді і акцій з «киданням депутатів у смітники» буде менше, адже порушниками буде займатися правосуддя.

2. Щодо взаємодії козацьких організацій із Державою.

Згідно з чинним законодавством України козацькі формування є громадськими організаціями, а тому Держава не має права втручатися у їх діяльність. Козацькі організації, в свою чергу, не мають права перебирати на себе державні функції. Водночас більшість з них стоїть на державницьких позиціях і на договірних умовах, маючи у своїх лавах професіоналів, які можуть займатися військово-патріотичним вихованням молоді на громадських чи інших засадах. Як приклад, уповноважені Державою структури можуть визначати потребу у підготовці молоді та призовників до служби у Збройних Силах України, а також перепідготовці військовозобов’язаних шляхом тендерного визначення тієї чи іншої козацької формації, спроможної професійно провести таку перепідготовку.

Слід звернути увагу, що і нині окремі високопосадовці не розуміють, що козацькі структури – це громадські об’єднання, а не силові структури Держави. Козацтво - це сутність історично самостійних і повноправних чотирьох напрямків козаччини, що на сьогодні діють в Україні:

Запорозьке, Звичаєве, Вільне і Реєстрове. Звести все «до купи» – це втратити, або знищити вироблене віками та притаманне тільки їм (козакам) – історичні риси, погляди, уподобання, стилі.

У своєму виступі на Х-й Раді отаманів України Гетьман козацтва Запорозького зазначив, що об’єднуватися потрібно не лише заради об’єднання, а насамперед для виконання спільної роботи заради розвитку козацької справи. Питання в тому, що отамани мають право завжди бути почуті, а тому вони об’єднались у РОУ на принципах козацької демократії, а не авторитарності, для конструктивної співпраці між собою та Державою. Козацькі однострої – це історична спадщина, а козацькі звання – не спеціальні звання силових структур Держави. Вони не присвоюються, а надаються козаку на підставі Статутно-програмових засад кожної козацької організації.

Керівництво РОУ проводить наполегливу роботу з законодавчим і виконавчим керівництвом (Владою) нашої Держави з метою налагодженням співпраці козацьких формацій України. Також доцільно припинити спроби поодиноких благодійників від Влади та деяких младоотаманів від Козацтва поставити козаків під єдине «командування», порушуючи цим Конституцію України, Закон «Про громадські організації та об’єднання» та діючі Укази Президента України щодо Козацтва. Тим козацьким формуванням, які зараз активно співпрацюють з владними структурами Держави, достатньо нинішньої законодавчої бази. Тому окремий козацький закон для таких отаманів непотрібний.

Немає сумнівів, що кожен козак, який проходить службу у складі військових підрозділів нарівні з солдатом Збройних Сил України, має отримати соціальний захист держави, військовий вишкіл, одяг, зброю, амуніцію, харчування та інше необхідне забезпечення. Держава може, при потребі, законодавчо затвердити службу козаків у складі силових структур як допоміжних підрозділів.

Для цього необхідно виробити низку конкретних організаційних заходів стосовно ефективної військової співпраці козацтва із Збройними Силами та прикордонниками в межах чинного законодавства України. Така співпраця передбачається не лише на час нинішньої війни, але також і мирних років. Першим кроком до цього є дії Адміністрації державної прикордонної служби України, за зверненням якої військові комісаріати уже отримали розпорядження Генерального штабу Збройних Сил України, – усіх добровольців-козаків, які виявили бажання піти на військову службу в структури охорони Держкордону, потрібно направляти саме в розпорядження Державної прикордонної служби України.

Верховний отаман України та Діаспори, Гетьман козацтва Запорозького Дмитро САГАЙДАК

06 грудня 2014 року

Члени Х-ї Ради отаманів України на своєму засіданні 06 грудня 2014 року затвердили «в цілому» Звернення до Президента України Х-ї Ради отаманів України. На першому засіданні членів Малої Ради отаманів РОУ (представників від 12 організацій РОУ) потрібно виконати стилістичну та юридичну правку тексту Звернення та направили його за адресатом.

Члени Президії Х-ї Ради отаманів України.

06 грудня 2014 року