Леся ЛЕПСЬКА: ГОРДЖУСЯ ЛЮДЬМИ, ЩО РЕАЛІЗУЮТЬ ВЕЛИКІ ПЛАНИ

– Пані Лесю, як відомо, жінки надихають. Без їхньої підтримки чоловікам нелегко. В тому, що все це відбулося і має продовження, безперечно, і Ваш вагомий внесок. Недаремно Вас називають – Берегинею. Так в старослов’янській міфології називали Богиню Добра, яка захищає оселю, родинне багаття та людей від хвороб і злих сил.

– Коли на твоїх очах твориться історія, постає щось шедевральне, то вона не може не зачіпати найтонші струни душі. У Владлена Володимировича завжди багато ідей.

Але головне те, що він вміє їх реалізовувати. У нього чітка і сильна громадянська позиція. Так було і тоді, коли на чорнобильців ніхто не звертав увагу, а інколи відверто ігнорували. Про це потрібно теж говорити відверто. Отже, Владлен Володимирович завжди намагався привернути увагу до проблем чорнобильців, інших категорій громадян, що потребували підтримки і допомоги, прагнув донести через місцеві органи влади, громадські організації, ЗМІ про справжній стан справ в цьому аспекті і водночас вирішував багато питань.

Я дуже вдячна, рада і щаслива, що йому це вдається. Реалізований задум щодо побудови незрівнянного як за архітектурою, так і за особливим духовним магнетизмом Храму на честь Ікони «Чорнобильський Спас», пам’ятних знаків на території Храму, зокрема і пам’ятник воїнам АТО та багато іншого.

Це місце, куди приходять і чорнобильці, і члени їхніх сімей. Сюди можна прийти з різним душевним станом, знайти втіху і духовну рівновагу, осмислити найпотаємніші моменти у своєму житті. Щаслива, що є такі люди.

Спілкувався Ігор КРАВЧУК