ПЕРЕД НАМИ ВІДКРИЛИСЯ НОВІ МОЖЛИВОСТІ

Тетяна ЗУБКО, староста Жердівського старостинського округу:

ПЕРЕД НАМИ ВІДКРИЛИСЯ НОВІ МОЖЛИВОСТІ

До складу Жердівського старостинського округу входить 7 населених пунктів: Жердова, Тарасівка, Підлісся, Михайлівка, Захарівка, Вільне, Покровське, територія яких становить 5152,9 га, і де зареєстровано 2700 жителів. Фактично на території проживає 3460 осіб. Очільником Жердівського старостинського округу є Тетяна Павлівна Зубко, яка з 2002 року почала працю- вати у Жердівській сільській раді, а у 2006-му році була обрана на посаду сільського голови. Тепер Тетяна Пав-лівна є старостою Жердівського старостату. З листопада 2017 року Жердівський старостат увійшов до складу Великодимерської ОТГ під головуванням А. Бочкарьова.

На території округу функціонує мережа промислових підприємств. Серед найбільших — ТОВ «Компанія Полісся», ТОВ «Два млини», ТОВ «Мега Менеджмент Проект», ТОВ «Тарасівський Млин». Інфраструктуру Жердівського старостату доповнюють: Тарасівське НВО, Тарасівська медамбулаторія загальної практики сімейної медицини, фельдшерські пункти в селах Жердова, Підлісся та Михайлівка, комунальне підприємство «Побут», сільська пожежна команда [СПК] с. Тарасівки, Тарасівська бібліотека, мережа магазинів населених пунктів, аптека в с.Тарасівці. Також у Жердовій і Тарасівці діють дві право-славні церкви та Дім Молитви (с.Тарасівка). Жердівський старостат плідно співпрацює з Тарасів- ським НВО, адже діти — це майбутнє сильної громади, майбутнє України. Ми пишаємося своїм освітнім закладом, в якому навчається 421 дитина, з них — 58 дітей виховується в дошкільному закладі. Навчальний заклад забезпечено шкільним автобусом, який підвозить дітей на навчання з населених пунктів.

Навчально-виховний процес закладу забезпечений матеріально і здійснюється на належному професійному рівні. У закладі успішно здійснюється позашкільна робота: діють гуртки художньо-естетичного напрямку, спортивні секції, функціонує шкільний краєзнавчий музей «Духовна спадщина». Освітній процес НВО забезпечують 35 висококваліфікованих педагогічних працівників та 5 вихователів.

У Тарасівському НВО за підтримки Жердівського старостату проводиться багато спільних заходів, зокрема національно-патріотичного характеру, як вимагає сьогодення. Тісно співпрацює школа та старостат із земляками, які захищали Україну в зоні АТО та ООС. Усі захисники, учасники бойових дій на Сході України, за піклування Жердівського старостату, одержали земельні ділянки під будівництво та обслуговування господарських будівель, які були безкоштовно приватизовані та урочисто вручені старостою на День захисника України. Жердівський старостат завжди опікується обдарова-ними дітьми, відмінниками навчання, переможцями кон-курсів, дітьми-сиротами, дітьми з особливими потребами, з багатодітних родин та дітьми з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах. До Дня Святого Миколая, Новорічних та Різдвяних свят завжди всі категорії дітей отримують подарунки. У селі стало доброю традицією святкування Дня села та Івана Купала, з відзначенням активних жителів старостату та учасників художньої самодіяльності.

На сьогоднішній день в Жердівському старостаті про-живає 58 багатодітних сімей, у яких виховується по 3 та більше дітей. 11 жінок удостоєні високого звання — «Мати-героїня». Увійшовши до складу Великодимерської ОТГ, перед нами відкрилися більші можливості фінансування щодо забезпечення стабільного розвитку Жердівського старостату.

За короткий час проведено поточний ремонт зовнішнього вуличного освітлення в с. Тарасівці та капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення в с. Михайлівці, Жердовій [вул. Марії Заньковецької, Лисенка, Онопрієнка], в с. Вільне — вул. Лугова, в с. Тарасівка. Проведено поточний ремонт дороги в Тарасівці [вул. 9 Січня та вул. Шевченка] і здійснено будівництво тротуару. Також виготовлено проектно-кошторисну документацію на будівництво нового дитячого садка на 100 місць в с. Тарасівці. Тут же заплановане облаштування спортивного майданчика зі штучним покриттям.

Маємо надію, що всі пріоритетні питання нашого старостату поступово будуть вирішені позитивно.