ПІД ЛЕЖАЧИЙ КАМІНЬ — ВОДА НЕ ТЕЧЕ

Володимир ЙОВЕНКО, староста села Шевченкове:

ПІД ЛЕЖАЧИЙ КАМІНЬ — ВОДА НЕ ТЕЧЕ

Володимир Михайлович по-військовому чітко і конкретно розповів про стан справ в Шевченково, яке входить до Великодимерського ОТГ, не відхиляючись від програми і оперуючи тільки фактами.

І це невипадково, адже за плечима у Володимира Михайловича Йовенка — служба в УДПО ГУМВС України в м. Києві, полковник у відставці. З 3 по 10 травня 1986 року очолював групу дозиметристів під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. З 2000 до 2015 року — директор приватного підприємства. Потім був сільським головою села Шевченкове. З кінця 2017 року до сьогодні — староста вищезгаданого населеного пункту.

Реалізація намічених заходів програми здійснювалася з метою розв’язання економічних, соціально- культурних, духовних проблем та потреб громади села Шевченкове.

На виконання програми необхідні значні кошти. Основними бюджетонаповнюючими підприємствами є Південно-західна залізниця, ТОВ «Аграріан фуд Технолоджі продакшин», ТОВ «ПМК», база МТЗ АПК, ПП «Брама», ТОВ «Компанія Полісся», сільськогосподарські підприємства ТОВ «Іверія-Агро» та ТОВ «Бобрик», що обробляють орендовані паї мешканців села.

Значну кількість надходжень сплачують продовольчі та непродовольчі (промислові] магазини, яких в селі налічується майже 30 та 2 медичні аптеки. Працює тут також банкомат. Територія старостату (загальна площа землі] становить 1839 га, де мешкає 3689 зареєстрованих громадян.

Прийнято заяв на реєстрацію місця проживання та зняття з реєстрації місця проживання — 406, оформлено документів на отримання матеріальної допомоги за програмою «Турбота» — 70. Надано субсидій на комунальні платежі малозабезпеченим верствам на-селення — 173. Виконуючи програму соціально-економічного розвитку за звітний період восени 2019 року було здійснено вуличне освітлення вулиць Молодіжна, Виш-нева, Глібова, Мічуріна (до вул. Вишнева], частково Теплична.

Весною 2020 року було проведено освітлення вулиці Вокзальної (від вул. Першотравневої до вул. Польової], а також вулиць Паркової, Польової, Гвардійської з прилеглими провулками, де встановлено 118 світильників. На теперішній час в селі налічується 325 світильників вуличного освітлення.

У 2019 році, за раніше виготовленими проектами, відремонтовано дорожнє покриття по вулицях Ми-хайлівська, Мічуріна, Вишнева, Лесі Українки та прибудинкові території багатоквартирних будинків по вул. Польовій №18 та №20 на загальну суму 8 млн 165 тис. грн. У період підготовки закладів освіти та дитячого садка до роботи в осінньо-зимовий період капітально відремонтували та утеплили спортивний зал в школі, зроблено новий дах в дитячому садочку. А також відремонтовано та введено в експлуатацію системи опалення в них. На сьогодні проводиться утеплення фасаду школи.

У минулому році завершено будівництво нової свердловини, продовжується ремонт водонапірної башти та водопровідних мереж, замінено насоси на КНС, встановлено три нових пожежних гідранти. Поетапно розробляються проекти на капітальний ремонт водопроводів та каналізації.

У селі Шевченкове працює амбулаторія загальної практики сімейної медицини Броварського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Київської області, в якій відремонтовано дах, утеплений фасад та укріплений фундамент.

У Будинку культури працює бібліотека, дитячий гурток-клуб за інтересами «Перлина», жіночий вокальний ансамбль «Горицвіт», за участю яких проводяться всі свята. Торік тут замінено 48 металопластикових вікон.

У гуманітарній сфері працює 2 соціальних працівники, які обслуговують 14 одиноких престарілих жителів. За звітний період я, дільничний інспектор та працівники соціальної служби ОТГ відвідали сім’ї та складено відповідні акти неблагонадійних, малозабезпечених, одиноких та людей похилого віку.

Навесні у ході двомісячника благоустрою прибирали території кладовищ, закладів комунальної власності, прибудинкові території. Прибране стихійне сміттєзвалище в районі урочища.

У селі налагоджено вивіз ТПВ: від багатоквартирних будинків 2 рази на тиждень та 22—23 числа кожного місяця від приватних господарств. Станом на 01.05.2020 року укладено 631 договір на вивіз сміття та 446 договорів на водопостачання та водовідве- дення.

На сьогоднішній день у селі Шевченкове розробили проект та здійснюється реконструкція стадіону «Локомотив-Арена» з відновленням зеленого покриття, реконструкції трибун, облаштування огорожі, освітлення, крапельного зрошування та благоустрою території навколо стадіону з асфальтним покриттям.

Тільки знанням справи, чітким плануванням, напо-легливою, щоденною працею можна досягти реальних результатів. Адже всім зрозуміло, що під лежачий камінь вода не тече.