ПРАЦЮЄМО ЗАДЛЯ ПОЗИТИВНИХ ЗМІН

Олександр КАРЧЕВСЬКИЙ, староста Руднянського старостинського округу: ПРАЦЮЄМО ЗАДЛЯ ПОЗИТИВНИХ ЗМІН

У 70-х—80-х роках Руднянська сільська рада вважалася однією із найзаможніших на Броварщини. Базове підприємство ДППЗ «Рудня» (Державний племінний птахівничий завод) підтримувало інфраструктуру села. Було побудовано школу на 400 місць з плавальним басейном,

Будинок культури зі спортивним залом (28 на 14 м), 12 багатоквартирних будинків. Мешканці села на 70% були забезпечені роботою. Але в 90-х базове підприємство поглинули «Гаврилівські курчата», інфраструктура почала занепадати і Руднянська сільська рада стала дотаційною.

Зміни на краще розпочалися у 2017 році із прий-няттям рішення нашою громадою про входження до Великодимерської ОТГ. За цей час відбулося багато позитивних змін. Так, здійснили капітальний ремонт спортивного залу, де із задоволенням проводять вільний час діти і дорослі. Відбуваються районні змагання з баскетболу та футзалу. Проведено капітальний ремонт вул. Ватутіна та частини вул. Лебідської. Проведено капітальний ремонт вуличного освітлення по вулиці Київській та Віталія Шевченка. Велика увага з боку керівництва ОТГ приділяється навчальним закладам. За цей період капітально відремонтовано систему опалення дитячого садка, сучасними стали санвузли школи, капітально відремонтовано вхідну групу навчального закладу, встановлено новий ігровий майданчик на території дитячого садка.

Не залишається без уваги і медицина. У місцевій медамбулаторії встановлено автономне опалення, перекрито дах, капітально відремонтовано фасад та два кабінети закладу із встановленням внутрішнього санвузла. Актуальним залишається питання інфраструктури багатоповерхових будинків. Вже проведено капітальний ремонт КНС, розробляється проект заміни водопровідних труб, що служать ще із 70-х років минулого століття.

Розроблено проект капітального ремонту прибудинкових територій та вул. Віталія Шевченка. Великодимерська об’єднана територіальна громада розвивається, а разом з нею розвиваються і території старостинських округів.